Istırap Duymak!

Eski cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, türbanın serbest bırakılması için yapılan düzenlemelerden dolayı ıstırap içinde imiş…

Mümkündür. Ona da o yakışırdı zaten. Arapların bir atasözü var, -hep batılıların olacak değil ya- derler ki ‘leyse’l- kehuletu ke’t-tekehhüli” (boyama siyah gözlülük fıtri kara gözlülüğe benzemez).

Demirel, cumhurbaşkanlığı makamına çıkıncaya kadar kendisini kara gözlü diye yutturdu dindar insanlara! Halkın büyük bir kısmı da ona öyle bildi.

Cumhurbaşkanlığı makamına çıkınca anladık ve gördük ki, gözündeki siyahlık boya imiş! Siyaset meydanlarında, kendisine Kur’an-ı Kerim hediye ettirerek, dindarları avlayan Demirel’de, hala hayra dair bir gümân olduğunu zannedenler de nihayet bu hadise ile anladılar ki, hakkında hüsnü şahadet etme imkanı kalmamış!

Daha önce de başını kapatan kızlarımıza “Arabistan’a gitsinler’ demişti! Demek ki, onun kafasındaki din, bir ‘asabiyet’ ten ibaretmiş. Yıllarca onu hak üzre bilenlerin bir kısmına -benim gibi- istiğfar, bir kısmına da kefareti zünub gerekiyor. Mustafa Kaplan dostumun da kulakları çınlasın.

Aslında Demirel’in samimi bir laik olduğunu da sanmıyorum ya ne ise. Çünkü bir zamanlar da samimi demokrattı! Demokrat nurcuları avlamak için!. “Meclis’te bizim de bir temsilcimiz olsun” diyen nurculara “Sizin temsilciniz benim ya!” diyordu…

Yazık, ahir ömründe kendisini ne hale düşürdü. Gazetelere baktım. Alkış beklediği kesim, onun eski yaptıklarını önünü koyup dalga geçmişler. Doğru dürüst ıstırap çekmesine bile müsaade etmiyorlar garibin!

Beri taraftakiler ise, hicabından kahroluyor!

* * *

Görüldüğü gibi Demirel’in hal ve gidiş öyküsü iki satırla ifade edilebiliyor.

Peki siyaset sahnesinde yer alanların hepsinin hal ve gidiş öyküsünü bu kadar kolay izah edebilme imkanı var mı?

Sanmıyorum!

Daha hafifleri var mı bilmem ama çoğunun siyaset öyküsü onunkinden de ağır dram!

Bu zaman, helal ve haramın, hak ile batılın, red ile kabulün, aynı rafta benzer kıyafetler içinde arzı ednan ettikleri bir zaman.

Bu zaman, temizleyicilerin -‘deterjan mesela’- bizatihi kirletici olduğu bir zaman! Islah etmek, moral vermek, kişiliği geliştirmek için yapılan program ve çalışmalara bakın. Hepsi nefsi daha da azdırmak, insanı daha da insanlıktan çıkarmaktan başka amaca hizmet etmiyor.

“Onlara, yeryüzünde bozgunculuk yapmayın, toplumu ifsad etmeyin denildiğinde, onlar, ne münasebet, biz olsa olsa ıslah edicileriz derler.” (Bakar) buyuruyor Cenab-ı Hak.

Hangimiz bugün bu hitabın hedefi olmaktan kendimizi kurtarabiliriz ki? Bakın Medya kalemşörlerine, siyasetçilerine, köşe yazarlarına, hatiplerine. Herkes, hepimiz, kendi heva ve hevesimizi Kur’an’a onaylatma peşindeyiz…

Bu zaman, en dindarına bile dünyevi hazlar için ahreti feda ettiren bir zaman. Eskiden esas olan rızayı bari idi ve hayatın merkezinde mabed ve Mabud vardı! Şimdi arzular mabud, nefsimiz kabe olmuş.

Dolayısıyla, her şey birbirine karışmış. Kimin hayat macerası nerede karar kılacak belli değil.

Hanginiz, Demirel’in ahir ömründe kendi elleriyle açtığı okullardan mezun olmuş çocukların iktidara gelmesinden ve bir takım yanlışları düzeltme çabalarından ıstırap duyacağını düşünebilirdi ki?

Ama işte ıstırap duyuyormuş!

Karanfiller ve alkışlarla uğurlanmayı, dualarla gitmeye tercih etmiş birine ne yapabilirsiniz ki!

Istırap duymaktan başka!

Hakkında Mehmet Ali Bulut

1954’te Gaziantep’in İslâhiye ilçesinin Kerküt köyünde doğdu. İlkokulu burada tamamladı. Gaziantep İmam Hatip Lisesini ve ardından Gaziantep Lisesini bitirdi. 1978 yılında İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Arap ve Fars Dilleri ve Edebiyatları Bölümü’nden mezun oldu. Aynı Fakülte’nin Tarih Bölümünde doktora tezi hazırlamaya başladı. 1979 yılında Tercüman Gazetesi’ne girdi. Tercüman Kütüphanesinin kurulması ve kitapların tasnifinde görev aldı. Birçok kitap ve ansiklopedinin yazılmasına ve hazırlanmasına katkıda bulundu… Daha sonra gazetenin, haber merkezi ve yurt haberlerinde çalıştı. Yurt Haberler Müdürü oldu. Köşe yazıları yazdı… 1991 yılında Haber koordinatörü olarak Ortadoğu Gazetesi’ne geçti. Bu gazete 5 yıl süreyle köşe yazarlığı yaptı. Yeni Sayfa ve Önce Vatan Gazetelerinde günlük yazıları ve araştırmaları yayınlandı. 1993 yılında haber editörü olarak İhlas Haber Ajansı’na girdi. Kısa bir süre sonra ajansın haber müdürlüğüne getirildi. Mahalli bir ajans konumundaki İhlas Haber Ajansı, onun haber müdürlüğü döneminde Türkiye’nin ve Ortodoğu’nun en büyük görüntülü haber ajansı konumuna yükseldi. 1997 yılında İHA’dan ayrılmak zorunda kaldı. Bir grup arkadaşıyla birlikte Veri Haber Ajansı’nı kurdu. Finansal sıkıntılardan dolayı Ajansı kapattı. 1999 yılında BRT Televizyonuna girdi. Haber editörü ve program yapımcısı olarak görev yaptı. 2001 Mayısında İstanbul Büyükşehir Belediyesi Basın danışmanlığına getirildi. 3 yıl bu görevde kaldı. Bir süre Ali Müfit Gürtuna’nın basın ve siyasi danışmanlığını yaptı. Turkuaz Hareket’in mantalitesinin oluşturulmasında büyük katkısı oldu. Bugün Gazetesi Yurt Haberler müdürü olarak çalışan Bulut, emekli ve sürekli basın kartı hamilidir. Eserleri: Karakter Tahlilleri, Dört Halifenin Hayatı, Geleceğinizi Okuyun, Rüya Tabirleri, Asya’nın Ayak Sesleri, Ansiklopedik İslam Sözlüğü, Türkçe Dualar, Fardipli Sinha, Derviş ve Sinha, Ruhun Deşifresi, Gizemli Sorular, Ahkamsız Hükümler, Can Boğazdan Çıkar, Sofra Başı Sağlık Sohbetleri gibi yayınlanma aşamasında olan çeşitli eserleri bulunmaktadır. Roman ve Hikaye: Mehmet Ali Bulut’un Roman türünde yazılmış Fardihli Sinha, Derviş ile Sinha adında iki romanı ve aynı serinin devamı olarak Zu Nima ve Fardipli Sinha 2 ve Fardipli Sinha 3 tamamlanma aşamasındadır. Diğer çalışmaları: Çeşitli dergilerde yayınlanmış çok sayıda makalesi, şiirleri bulunan Mehmet Ali Bulut son dönemdeki yazılarını haber7.com’da yayınlamaktadır. Bulut evli ve bir kızı vardır.

Ayrıca Bakınız

Ayağı Yere Basmayan Bir Yazı (II) – (İfsat İktidarının Sonu)

Geçen yüzyılın başında onların taleplerine izin vermeyen Osmanlı’yı yıktılar ve İsrail devletinin kurulması önündeki manileri …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir